WordPress med Gutenberg

Når vi bygger en ny nettside bruker vi i hovedsak WordPress. Vi programmerer gjerne nettsider fra bunn, men WordPress gir en helt klar fordel for å gjennomføre et prosjekt på kortest mulig tid. Vi sørger for at resultatet blir responsive og ikke minst raske nettsider selv om det benyttes et CMS til utvikling. For å oppnå dette bygger vi nettsidene utelukkende i blokkverktøyet Gutenberg, det sørger for at nettsidene både er brukervennlige og inneholder minst mulige hastighetsreduserende kode. Ved å kombinere blokkverktøyet med CSS kode kan vi også levere nøyaktig det designet du/designeren ønsker.

WordPress-blokker er en funksjon som ble introdusert i WordPress 5.0. Dette er en revolusjonerende oppdatering som gjør det enklere å designe innhold i WordPress.  Det gir brukerne mer kontroll over hvordan innholdet ser ut og hvordan det oppfører seg.

En blokk er en enkelt enhet av innhold som kan være alt fra et bilde eller en video, til en avansert funksjon som en kalender eller en skjema-builder. Blokkene kan tilpasses, ordnes og justeres på nettsiden for å gi den ønskede utformingen.

WordPress-blokker er tilgjengelige i Gutenberg-redigereren, som er standardredigereren i WordPress. Gutenberg har et intuitivt dra-og-slipp-grensesnitt som gjør det enkelt å legge til, redigere og formatere blokkene.

Noen eksempler på blokker inkluderer:

  • Tekstblokk: Denne blokken lar deg legge til tekst til nettsiden. Du kan endre skriftstørrelse, farge, justering og mer.
  • Bildeblokk: Denne blokken lar deg legge til bilder på nettsiden og justere størrelsen og justeringen.
  • Video-blokk: Denne blokken lar deg legge til videoer på nettsiden din.
  • Skjema-blokk: Denne blokken lar deg lage skjemaer på nettsiden din, for eksempel et kontaktskjema eller en registreringsform.
  • Tabell-blokk: Denne blokken lar deg lage tabeller på nettsiden din.
  • Kalender-blokk: Denne blokken lar deg legge til en kalender på nettsiden din, for eksempel for å vise hendelser.

Med WordPress-blokker kan du enkelt opprette dynamisk og visuelt tiltalende innhold. Du kan også bruke tilpassede blokker som er spesifikt utviklet for nettsiden din, for eksempel blokker fra tredjepartsutviklere eller utviklet av din egen utvikler.

Det er også mulig å lage gjenbrukbare blokker som kan brukes på flere sider og innlegg. Dette er nyttig for å opprettholde en konsistent design på hele nettsiden.

Samlet sett kan WordPress-blokker gi deg mer kreativ frihet og fleksibilitet når det gjelder design og innhold på nettsiden din. Det er en enkel og brukervennlig funksjon som kan hjelpe deg med å lage en mer imponerende og effektiv nettside.

Skroll til toppen